Boot uit de winterstalling – optuigen van de zeilboot

De zeilboot ligt in het water. Dan kun je heel goed zien wat de verschillende onderdelen zijn en waar ze horen.

Hieronder een filmpje over de spanten in de boot, het voor en achterdek, de mik, de roerkoning en helmstok, de verstaging

Hieronder een video waarin de giek, helmstok, peddels, doft, electrische buitenboordmotor kort worden getoond.

Het optuigen vordert! De denningen liggen erin, helmstok is gemonteerd, voordek, vooronder, neerhouder, plek voor het anker, lockers, achterdek.

Doft erin, grootschoot, fokkeschoot en peddels ook:

We zijn klaar! klaar om te gaan zeilen!

Deel ZeilUniversiteit met anderen:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zeiluniversiteit.nl/boot-uit-de-winterstalling-optuigen-van-de-zeilboot/

2 reacties

1. Heel erg leuk en informatief. Jammer dat er zo weinig van dit soort filmpjes op nederlandse sites te vinden zijn in tegenstelling tot engelse sites. Tip voor de regisseur: vraag iemand om te filmen zodat de verteller aan kan wijzen wat er beschreven wordt. Zorg er ook voor dat de wind de verteller niet overstemd. Jammer als de luisteraar een deel van de overigens prima uitleg mist. Ik ben beginnend zeiler in het bezit van een oude valk (opknapper) en was blij verrast met deze filmpjes. Vooral doorgaan!!!

1. Rob,

dank je wel voor je reactie.
      Ik neem je tips ter harte en was al van plan ook het filmen komend seizoen wat beter aan te pakken; ik heb er idd een extra iemand bij nodig.
      Komt goed. Daarnaast een hoop nieuwe ideeen en een plan om het allemaal uit te voeren.
      Wordt vervolgd dus.
      Fijn om te horen dat je de filmpjes en inhoud waardevol vind! Heb je het youtube kanaal van de zeiluniversiteit al bekeken? Hou de site in de gaten!

Groet, Francois