Leren zeilen in 10 minuten

Zo, da’s snel!

Helaas is het nog niet mogelijk om in 10 minuten compleet te leren zeilen. In de toekomst krijg je wellicht een soort stekker in je nek geduwd waarna er een “zeilinstruktie programma” naar je hersenen wordt ‘gedownload’. Zou soms wel eens makkelijk zijn. Echter, zover is het nog niet.

Enfin, ondertussen is het leuk om te zien hoe Bart gaat leren zeilen als ‘ie meevaart op een catamaran. En daarvan is een videoverslag van gemaakt van ruim 10 minuten. Enkele essentiële zeiltermen en -begrippen worden eigentijds uitgelegd in rap tempo. Ook de zeilstanden, oploeven en afvallen worden goed uitgelegd En wat doe je bij omslaan? Je ziet het hier. Must see!

De video is een uitzending van ‘Het Klokhuis’, een educatief televisieprogramma voor kinderen en daarmee prima geschikt voor consumptie.

Deel ZeilUniversiteit met anderen:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zeiluniversiteit.nl/leren-zeilen-in-10-minuten/